Histori Islame

Sprovimi i Sulejmani (a.s.)

“Ne e vumë në provë Sulejmanin dhe vendosëm në fronin e tij një trup, por ai iu drejtua Zotit.” (Sad, 34) Lidhur me interpretimin e këtij ajeti, ekzistojnë mendime dhe histori të shumta. Një nga komentuesit e njohur të Kuranit, Meududi, në tefsirin e tij “Tefhimu’l-Kur’an”, lidhur me këtë ajet, shprehet se kjo është një […]

Histori Islame

Lirimi i infermierëve, reagon vajza e të moshuarës: Gjykata ‘dhunoi’ për të dytën herë nënën time

Gjykata Supreme ka liruar sot nga paraburgimi tri infermieret e përfshira në sulmin fizik ndaj një të moshuare në Pejë. Lidhur me këtë vendim ka reaguar sot vajza e të moshuarës, Zhaneta Nura. Ajo në një postim në Facebook ka shkruar se vendimi për lirimin e të pandehurave nga paraburgimi ditën e sotme nga Gjykata […]

Histori Islame

Kjo eshte koha Kur zbret Allahu cdo nate në qiellin e dunjasë..? Kjo eshte koha kur pranohen lutjet..!

Kur zbret Allahu cdo nate në qiellin e dunjasë..? Kjo eshte kooha kur pranohen lutjet..! 1- Ajo ështëë ko-ha në të cilën pranohen lutjet dhe përmbushen nevojat e kësaj jete dhe të jetës tjetër, për atë që i lutet sinqerisht dhe i kërkon Allahut. Muslimi transmeton në Sahihun e tij nga “Xhabir ibn Abdilahi”, se […]

Histori Islame

A është e lejuar të betohesh me Kuranin?

A është e lejuar të betohesh me Kuranin? A është e lejuar të betohesh me Kuranin? Pyetje: “Cili është gjykimi i të betuarit me Kuranin?” Përgjigje: “Është e lejuar të betohesh me emrat dhe cilësitë e Allahut. Kurani është fjalë e Allahut dhe fjala e Tij është një prej cilësive tëTij. Dijetarët kanë thënë: ‘Është […]

Histori Islame

Kthehu tek libri i Allahut. Kurani

Për sa i përket kthimit te Libri i Allahut, ai plotësohet atëherë kur muslimanët të kujdesen për të marrë kuptimin e saktë të tij, e pastaj të punojnë me çka ka ardhur në të, sepse Allahu i lartësuar thotë: “Këtë libër të bekuar ta zbritëm Ty, me qëllim që të thellohen në kuptimin e ajeteve […]