Histori private

Ish-të dashura VIP dhe gjyqe: I dashuri i Era Istrefit, një emër i njohur për median!

Era Istrefi ka deklaruar se është në një lidhje. ‘Po, jam në një marrëdhënie tani, dhe jam shumë e lumtur’, pranoi ajo në maj për Radio NRJ. Pak ditë përpara këtij konfirmimi, u raportua se ajo është në një lidhje me menaxherin e saj, Faton Shoshi.Por përpara se Shoshi të krijonte bashkë me producentin Big […]

Histori Islame

Zoti bën mrekulli! 17-vjeçari me autizëm mëson Kuranin

Profesorë universitarë dhe hulumtues të specializuar janë të pajtimit se mësimi përmendësh i librit të shenjte, Kuranit Fisnik ka një efekt të mirë në zhvillimin e shkathtësive themelore te nxënësi, shtimin e njohurive dhe superioritetin e tij në studime. Dr. Abdullah Subejh, profesor i psikologjisë në universitetin islamik Muhamed b. Suud në Rijad, bëri apel […]

Histori Islame

Jeta jonë ndodhet në këtë tregim Islame

Një ditë prej ditësh, një njeri ishte duke udhëtuar në një udhëtim, në shoqërim të gruas dhe fëmijëve të tij. Në rrugëtim ata takojnë një person, i cili ishte i ndalur në rrugë, me të cilin fillojnë një bisedë:Njeriu e pyeti: Kush je ti?Iu përgjigj: Unë jam Pasuria.Burri e pyeti gruan dhe fëmijët e tij: […]

Histori Islame

70 Porosi të Muhammedit a.s.

Të dashur lexues! Porositë e Pejgamberit a.s. duhet lexuar me vëmendje sepse ai ka qenë shumë i kujdesshëm për ne bile më i kujdesshëm se ne për vetveten tonë. Këtë na e dëshmon All-llahu në Kur’an ku thotë: „Pejgamberi është më i ndieshëm ndaj besimtarëve se sa ata ndaj vetë vetvetes së tyre“ (Ahzab, 6) Mu […]