KESHILLA ISLAME

Një kategori njerëzish që të do jenë nën hijen e Allahut në Ditën e Gjykimit.

Safuan bin Selim, njeri nga Tabiinet (Allahu e meshirofte), rralle here dilte nga xhamia.

Ne rastet kur dilte nga xhamia qante dhe thoshte: “Kam frike se nuk me jepet mundesia te kthehem perseri.”

Lidhja e zemres me xhamine eshte tregues i besimit te sinqerte.

Per kete, i Derguari i Allahut (alejhi selam) ka permendur njeren kategori te atyre qe do te jene nen hijen e Arshit te Allahut, diten kur nuk do te kete hije vec hijes se tij, duke thene: “Dhe nje person zemra e te cilit eshte e lidhur pas xhamive.”

Perktheu Fatjon Isufi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *