Histori Islame

A duhet të kemi frik nga e ardhmja?

Pyetje: “Unë i fali pesë namazet në kohët e tyre, lexoj Kuran dhe agjërojë agjërim vullnetar. Mirëpo nganjëherë ndjej frikë për të ardhmen, në lidhje me jetesën dhe furnizimin, dhe fëmijët e mi dhe furnizimin e tyre, posaçërisht në këtë kohë. Kjo gjë më sjellë brengë, shqetësim dhe gjendje të keqe. Cila është këshilla juaj për mua në lidhje me këtë çështje?”

Përgjigje: “Kjo është prej shejtanit, prandaj kërko mbrojtje prej shejtanit. Nëse ndonjëra prej këtyre gjërave të vije në mendje, kërko mbrojtje nga Allahu prej shejtanit dhe mendo mirë për Allahun. Mbështetu në Allahun dhe Allahu -nëse Ai do- do t’i lehtësojë gjërat. “

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *