Lajme

Arlinda Amiti, shqiptarja e parë doktore e shkencave në Zvicër, zotëron 7 gjuhë të huaja

Profesoresha Arlinda Amiti eshte femra shqiptare me e shkolluar ne Zvicër. Arlinda Amiti po shkruan historine e diaspores shqiptare dhe eshte me shume se shembull integrimi. Ajo tashme eshte nje shkenctare, njekohesisht ligjeruese në Universitetin e Bazelit. Profesor Arlinda Amiti, është koordinatore e programit të doktoraturës “Islami dhe Shoqëria: Studime Teologjike Islame” në Qendrën Zvicerane për Islamin dhe Shoqërinë (SZIG), shkruan gazeta zvicerane Le Canton27.ch
Eshte modeste ju shmanget lavdit, nuk deshiron te dal ne gazeta te lavdrohet apo te flas ne veten e pare! Prof. Amiti po lene gjurmë në historine e diaspores shqiptare ne Zvicër e me gjere diasporen, intelektuale, me pak fjale e shume pune, me plote suksete në fushën e dijes. Eshte krenare qe eshte shqiptare! Edhe pse është shumë e re në moshë, Arlinda eshte poliglote meqe zotëron 8 gjuhë të huaja boterore. Arlinda Amiti po shkruan hisotrine e dipaores shiptare me shumem se shembuill integrimi,. Ajo ka lënë gjurmë në Zvicër me suksete në fushën e dijes. Edhe pse është shumë e re në moshë, ajo zotëron 8 gjuhë të huaja dhe është ligjeruese në univerzitetin e Bazelit, shkruan gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Prof.dr. Arlinda Amiti: Është vërtetuar shkencërisht se komuniteti shqiptarë në Zvicër po integrohet me sukses, janë shembull të këtij procesi

Arlinda Amiti erdhi në Zvicër në vitin 2000 si gjithe shqiptaret, ku ajo ishte një vajze dhjetë vjeçare me familjen e saj nga Maqedonia Veriore.
« Familja ime ka ardhur nga Kërçova e Maqedonisë së Veriut. Ne kemi emigruar në Zvicër në vitin 2000. Mirëpo, babai im punonte si në Zvicër që nga viti 1981. Para katër vitesh jam martuar dhe kemi një djalë. Në javët e ardhshme presim fëmijën tonë të dytë… » ka thëne ne fillim te bisedes znj.Hamiti për gazeten zvicerane Le Canton27.ch.
Ajo, para ca ditersh mbrojti tezën e doktoraturës me temë: “Imamët Shqiptarë në Zvicër” dhe u shpall Doktor shkence në Fakultetin e Teologjisë dhe Studimit të Religjioneve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *