Histori Islame

Në Xhaminë e Shenjtë të Mekes prezantohen karroca elektrike për të ndihmuar pelegrinët e moshuar

Administratorët e Xhamisë së Madhe vazhdojnë të përmirësojnë shërbimet e tyre duke sjellë më shumë komoditet për mysafirët e Allahut. Së fundmi, autoritetet saudite përgjegjëse për vendin më të shenjtë të Islamit, Mesxhid Al-Haram në Mekë, inauguruan karroca elektrike për të ndihmuar transportimin e të moshuarve dhe adhuruesve në vendin e shenjtë të enjten, 13 tetor.
Objekti i ri i inicuar nga Presidenca e Përgjithshme për Çështjet e Dy Xhamive të Shenjta thuhet se është i pajisur me standarde të larta sigurie. Automjeti i teknologjisë së lartë, i cili do të jetë shumë i dobishëm për të moshuarit dhe kongregtarët me kufizime fizike, është projektuar për të shmangur përplasjet ku makina është e pajisur me sensorë të sofistikuar që mund të zbulojnë objektet në afërsi.
Sipas agjencisë saudite të lajmeve SPA, karroca, me gjatësi 2.9 metra dhe gjerësi 1 metër, funksionon me bateri që mund të kalojnë deri në 30 kilometra. Përveç kësaj, karroca e punuar nga tekstili me fije qelqi mund të transportojë deri në shtatë pelegrinë. Karroca do të pajiset gjithashtu me një shofer dhe dyer të veçanta për të garantuar sigurinë e pelegrinëve.
Në muajt e fundit, Presidenca e Përgjithshme e Dy Xhamive të Shenjta ka hapur disa objekte, duke përfshirë robotë, për të ndihmuar pelegrinët dhe adhuruesit gjatë kohës që janë në Xhaminë e Madhe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *