Histori private

Kur flutura të hуn në ѕhtëрi, një njeri që nuk jeton më, ka ardhur të të vizitojë

Çfarë do të thòtë kur të hýn një flutur në shtëpi? Të gjithëve u ka ndòdhur të jenë mágjèpsur duke parë fluturat dhe ngjýrat e tyre madhështore. Ato janë ínsèkte me një kuptim thèllësisht shpirtëror.

Në kùltùrën kíneze, fluturat, pavárësisht nga ngjyra e tyre, janë një símbol i pavdèkësísë së shpirtit. Në fakt, thùhet se shpirtrat e njerëzve që kemi dáshur dhe që fátkèqësisht nuk jetojnë më, pèrdorin këto insekte të mrekùllueshme për të vizítuar të dashùrit e tyre.

Në shumë trádita të láshta, fluturat shiheshin si lájmëtare të lájmit të mirë. Të moçmit trègòjnë se pamja e një flutùre ka gjithmonë një kùptim pòzítiv, i cili megjithatë merr intèrprètime të ndrýshmè bazuar në ngjyrën e kráhëve të saj.

E bardha, Símboli krýesor i pastërtisë, flutura me ngjyrë të bardhë është ajo që dùhet t’i kùshtòjmë më shumë vëmèndje. Ju mùnd të shihni shumë prej tyre në kopshtet e bukùra të luleve në pránverë.

Por kur ju ndòdh të shíhni një në një vend dhe kohë të paprítur, mùnd të jeni i sígùrt se ajo flutur është aty për ju. Do të thotë rílíndje e brendshme. Diçka brènda jush po ndrýshòn dhe të shòhësh një flutur të kësaj ngjyre do të thòtë se gjíthçka do të jetë mirë.

E verdhë, kjo ngjyrë trègòn një ndrýshím. Prandáj, nëse shihni një flutur të kësaj ngjyre, dùhet të përgátiteni dhe të përbálleni me ndrýshíme të rèndèsishme në jetën tuaj.

E gjelbër, nëse ju ndòdh të shihni páprítmas një flutur të kësaj ngjyre, kònsíderojeni veten shumë me fat. Një flutur e gjèlbër është trègùes i fatit dhe bòllëkut.

E kuqe, një flutur e kësaj ngjyre shíhej nga të láshtët si lájmëtari kryesor i lájmit të mirë. Nëse vèreni një flutur të kuqe, diçka e rèndèsishme po vrápon drèjt jush. Një lájm i mirë do të tròkasë në derën tuaj.

Prandaj, fluturat janë me një kùptim të thellë shpírtëror. T’i shtýpní apo t’i lárgòni, është sínonim i fátkèqësísë. Kur shihni një flutur në shtëpinë tuaj, mírëpríteni atë, shíjoni ngjyrat e saj të shkèlqýera dhe lèreni, ashtu siç mbèrríti, thjesht të lárgòhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *