Histori Islame

Pse Muhammedi (Alejhi Selam) Hante Gjithmonë Rrush Të Thatë

I Lartësuar është Allahu, shiko numrin e së’undjeve që kuron rrushi i thatë dhe efektet e tij në organizmin e njeriut.

Rushi i thatë “Zebib”, të cilin Profeti(a.s) e pëlqente dhe i këshillonte të tjerët që me të, të nxirrnin zekatin e Fitrit, ka dobi të jashtëzakonshme për trupin e njeriut, por, shumë njerëz janë të pavëmendshëm ndaj tij. 

Më poshtë po rendisim dobitë e tij:

1-Vlerat ushqyese të rrushit të thatë:Profeti(a.s) na ka porositur që ta konsumojmë rrushin e thatë “Zebibin”. “Zebibi” është rrush i thatë, i cili mund të jetë i zi ose i verdhë, me ose pa bërthama. Karakteristikë e tijë është se ai është si rrushi i freskët dhe përmban potasium, fosfor, kalcium, magnezium, bakër, hekur, fibra, karbohidrate, vitamin B, C dhe sheqerna, është i pasur me substanca anti-oksidante, ka një rol të rëndësishëm në kurimin e së’mundjeve të aparatit të fyrmarrjes dhe aparatit tretës.

2-Dobitë mjekësore të rrushit të thatë:Ul presionin e lartë të gja’kut.Ul nivelin e kolesterolit në g’jak.Të mbron nga sëm’undjet e zemrës.Është qetësues për kollën, pasi ta kemi zier atë në ujë.Largon gëlbazën.

Si dhe dhjetra sem’undje te tjera !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *