Histori Islame

Ai i cili e lexon Kur’anin rrjedhshëm, do të jetë me melaiket e ndershme (në Ditën e Gjykimit), ndërsa ai i cili e lexon atë më vështirësi, do të ketë…

Selamun alejkum. Kam nje pytje, e kam ba nje hatme por vet sun e lexoj mire po baj nga pak gabime.A pranohet ajo hatme? Allahu ju shperbleft per pergjigjen.

Përgjigje: Alejkumselam.Falenderimi i takon Allahut (azzevexhel), ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi të Dërguarin tonë Muhamedin (salallahu alejhiveselem), mbi familjen e tij të pastër, mbi shokët e tij besnik, si dhe mbi të gjithë ata që e pasuan dhe e pasojnë rrugën e tij deri në Ditën e Gjy’kimit..

Por nëse edhe pas mundit dhe përpkjes së dhënë prej tij për të mësuar leximin e Kur’anit, bën gabime dhe nuk mund ta lexojë atë aq rrjedhshëm, ai për këtë ka shpërblim tek Allahu dhe shpresë për pranimin e këtij adhurimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *